| 
 
|  |  
| 
 
 
 
 
 
| Avtor | Sporočilo |   
| flicka Stručko
 
  
  
 Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
 Prispevkov: 508
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
04 Mar 2008 19:18 |     |  
 
| Izvirni recept sem našla na kulinariki, vendar je prirejen, zato ga objavljam še za vas:
 1000g moke (jaz uporabim 500 pšenične PZ in 500 pirine PZ)
 1,5 kvasa (60g)
 2 do 3 žličke soli
 mlačna voda
 
 Najprej naredimo kvasec (v lonček damo kvas, nekaj mlačne vode in moke in pustimo stati). V veliko posodo damo moko in sol, dobro zmešamo. Ko je kvas narasel, ga dodamo v moko. Dodajamo mlačno vodo in zamesimo prožno testo. Pokrijemo ga s krpo in pustimo stati 5 minut. Nato iz testa oblikujemo kroglice (premer naj bi bil okrog 7cm, ampak jaz delam tolikšne, kot se mi zazdi). Zlagamo jih na krpo. Pokrijemo s krpo in pustimo stati 10 minut. Nato oblikujemo podolgovate žemljice, ki jih polagamo v pekač na peki papir. Spet pokrijemo s krpo in pustimo stati 10 minut. Nazadnje s topim delom noža nakažemo prepolovitev žemljic, jih spet pokrijemo in pustimo stati 20 minut. Med tem časom segrejemo pečico na 220°C. Pečemo 18-20 minut.
 
 
 Spekla sem jih ravno danes, prav škoda, da nimam fotoaparata.
 |   
| _________________
 
   
  |  |   
|  |   
|  |   
| lana Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 14.02. 2008, 09:08
 Prispevkov: 68
 Kraj: ljubljana
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
05 Mar 2008 09:02 |     |  
 
| bom poskusla  :)
 |   
| _________________
 
  |  |   
|  |   
|  |   
| sonjah Naša kuharca
 
  
  
 Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
 Prispevkov: 2266
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
05 Mar 2008 10:29 |     |  
 
| Zelo dobro, okusno in zapeljivo! Jaz dam v pečico še posodo z vročo vodo, da so bolj hrustljave ;)
 |   
|  |  |   
|  |   
|  |   
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
14 Mar 2008 16:05 |     |  
 
| jaz jih sicer delam iz pšenične pz moke in dve-tri žlice ajdove moke. saj je dovoljena, ne? in seveda poooooolno naravnih ovsenih kosmičov. moram povedati, da so domači zelo navdušeni! mama jih požira že z očmi in ne samo z usti.
  |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  |   
|  |   
|  |   
| smoothie22 Montinjačka
 
  
  
 Pridružen/-a: 12.05. 2008, 12:18
 Prispevkov: 25
 Kraj: Hamburg
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
31 Maj 2008 22:39 |     |  
 
| Ja te žemlje so odlične....danes sem še nekaj na novo eksperimentirala in sem v maso dodala eno žlico jogurta brez maščob....rezultat so še slastnejše žemlje, so bolj mehke in tako zelo primerne za v toaster:)
 |   
| _________________
 
   |  |   
|  |   
|  |   
|  |  
 
|  | Poglej naslednjo temo
 Poglej prejšnjo temo
 Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
 Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 |  
 Powered by phpBB 
 © 2001, 2002 phpBB Group
 |  |