| Avtor | Sporočilo | 
 
| sonjah Naša kuharca
 
  
  
 Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
 Prispevkov: 2266
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
15 Feb 2008 19:34 |     |  
 
| (z marikinega foruma)
 
 0,5 litra vode ali radenske
 polnozrnata moka, z dodatkom malo ajdove (za vezavo)
 sol
 lahko še za noževo konico pecilnega praška
 
 Vse skupaj miksaš, da ni nobene grudice. Jaz dam najprej tam 3 dl vode, potem moko, da je ful gosto in grudice izginejo, nato pa dolivam še radensko dokler ni ravno prav. Počiva najmanj 30 minut, nato pa teflonsko ponev za palačinke. Samo prvič dam par kapljic  olja, segrejem na fulll, obrišem olje s papirnato brisačko in pečem. Potem samo še s to brisačko ( kjer je olje) obrišem ponev. Palačinke so super.Če jih pečeš na premalo vroči ponvi se prijemljejo, na malo bolj (srednji plin) vroči je pa v redu. Pa dobro se morajo speči na prvi strani.
 
 Ta masa je za veliko palačink ( 20 ) in jaz jih pečem v dveh ponvah hkrati.
 
 Kdor pa ni na dieti, lahko doda še jajce, mleko, namesto jajca pa se lahko uporabi žlica čičerikine moke.
 
 Te palačinke so rahle, vendar temnejše barve. Meni so super, tako jih pečem že kako leto in od mojih sploh noben ne ve da ni notri jajc in mleka. Sladkor je pa itak brez veze, če si namažeš palačinke z sladkim namazom.
 
 Tako, ko je pečeno namaži s 100 % marmelado, skutnim namazom....
 [/url]
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
15 Feb 2008 19:42 |     |  
 
| seveda! radenska... včasih mi je oče rekel, da naj naredim z radensko, če nimam mleka.
 |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| sonjah Naša kuharca
 
  
  
 Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
 Prispevkov: 2266
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
15 Feb 2008 22:23 |     |  
 
| Mislim, da bo tole kmalu za probat ;)
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| potka Mojstrica
 
  
  
 Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
 Prispevkov: 1088
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
16 Feb 2008 08:41 |     |  
 
| a nic ne razpade?
 |   
| _________________
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Pipika Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 01.02. 2008, 23:22
 Prispevkov: 123
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
16 Feb 2008 09:21 |     |  
 
| in kdaj lahko to ješ? Samo zjutraj?
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
16 Feb 2008 09:38 |     |  
 
| 
     
 jaz si jih mogoče privoščim enkrat za kosilo. zraven pa dušeno zelenjavo in solato.
 |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| potka Mojstrica
 
  
  
 Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
 Prispevkov: 1088
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
16 Feb 2008 09:38 |     |  
 
| Po mojem kadarkoli, kot testenine.
 |   
| _________________
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
16 Feb 2008 10:20 |     |  
 
| jaz tudi tako mislim... saj je skoraj enako, kot da bi pico delala... le da tam daš kvas noter, tu pa ... nič. radensko in sol...
 |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| lana Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 14.02. 2008, 09:08
 Prispevkov: 68
 Kraj: ljubljana
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
16 Feb 2008 16:27 |     |  
 
| moram enkrat poskusit z marmelado bs...
 |   
| _________________
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| potka Mojstrica
 
  
  
 Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
 Prispevkov: 1088
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
16 Feb 2008 18:02 |     |  
 
| Palacinke so preizkusene.
 
 Brez ajdove moke, ker je nimam. Uporabila sem zelo neprecisceno in grobo mleto moko, v kateri so celo kosmici.
 Naredila sem zelo vodeno maso, da se je laze razlila po ponvi, drugace je bilo predebelo.
 
 Pojedla sem pa tudi ze, z navadnim jogurtom. Sem poskusila tudi z marmelado, ampak nisem sladkosneda in mi je bila moja varianta bolj vsec.
 
 Odlicno!
 |   
| _________________
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Mana Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 13.02. 2008, 12:03
 Prispevkov: 332
 Kraj: nekje med zvezdam...
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
16 Feb 2008 20:18 |     |  
 
| To morm pa tut jst probat, ker si ne predstavljam kake so palačinke brez jajc in brez mleka.
 |   
| _________________
 Kar te ne uniči, te okrepi!
 
 [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w0YBEbp/]
 
   [/url]
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| potka Mojstrica
 
  
  
 Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17
 Prispevkov: 1088
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
16 Feb 2008 20:26 |     |  
 
| Tudi jaz si nisem, zato sem pa takoj preizkusila. Priprava je zelo enostavna, zmesas moko in vodo in pustis malo stat. Dobra ideja za zajtrk!
 |   
| _________________
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
16 Feb 2008 21:22 |     |  
 
| super! če pravite, da gre, potem bom tudi jaz poskusila... najbrž v ponedeljek
 |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Mana Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 13.02. 2008, 12:03
 Prispevkov: 332
 Kraj: nekje med zvezdam...
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
19 Feb 2008 10:40 |     |  
 
| Jaz bom danes za zajtrk delala te palačinke, ker me res firbc matra kakšne so.
 |   
| _________________
 Kar te ne uniči, te okrepi!
 
 [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w0YBEbp/]
 
   [/url]
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
19 Feb 2008 10:47 |     |  
 
| ej, meni so super ratale. sicer se mi je pri obračanju malo pretrgala, ampak nič zato.
 
 naredila sem si jo iz pz pšenične moke in ene žlice ajdove moke. malo radenske, da je zmes postala dovolj tekoča in sol. jaz sem si naredila eno, ampak toliko bolj debelo.  :P namazala pa seveda marmelado bs (na pokrovčku se mi je že naredila majhna pika plesni, še dobro, da je ni blo za več kot eno žlico).
 
 dober zajtrk; palačinke so odlično nadomestilo kruha. občasno.
 |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Mana Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 13.02. 2008, 12:03
 Prispevkov: 332
 Kraj: nekje med zvezdam...
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
20 Feb 2008 10:35 |     |  
 
| Kolk približno pa daš moke, vode in radenske, če želiš narest cca 3-4 palačinke.
 |   
| _________________
 Kar te ne uniči, te okrepi!
 
 [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/w0YBEbp/]
 
   [/url]
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
20 Feb 2008 11:17 |     |  
 
| jaz vedno kuham "na oko". skoraj ni jedi, ki bi jo kuhala po receptu in si merila količine. torej... pojma nimam koliko dam česa. vsipam si pz pšenično moko in eno žlico ajdove, potem pa dodam radenske toliko, da je zmes primerno gladka. in sol dam zraven.
 
 sem si pa ravno danes pripravila preveč mase. ostalo mi je vsaj še za eno palačinko.
  oči so bile lačne... |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| corcoras Čveka
 
  
 
 Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
 Prispevkov: 160
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
20 Feb 2008 14:07 |     |  
 
| ...a pa te palačinke pečete brez maščobe? mislim a to gre? jaz nekaj razmišljam, da bi peki papir uporabila - a to sploh gre? ker mene je nemreč blazno strah kombinirat oh in maščobo - še solato zraven testenin jem samo s kisom...
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
20 Feb 2008 14:21 |     |  
 
| jaz pri solati ne kompliciram. si niti ne predstavljam solate brez olja, čeprav ga uporabim zelo malo.
 
 pri palačinkah uporabim olje, ampak res največ pol male žličke, niti to ne. imam pa tefalovo ponev, tako da ne bi blo niti ti potrebno.
 |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| sonjah Naša kuharca
 
  
  
 Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
 Prispevkov: 2266
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
21 Feb 2008 17:23 |     |  
 
| Vidim, da so palačinke zelo "oživele". Jaz palačinke pečem velikokrat brez olja. Pri solati pa ne morem tega- uporabljam solatno olje
  |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
|  |