| 
 
 
 
 
 
| Avtor | Sporočilo |   
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
26 Feb 2008 18:12 |     |  |   
|  |   
|  |   
| sonjah Naša kuharca
 
  
  
 Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54
 Prispevkov: 2266
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
26 Feb 2008 18:17 |     |  
 
| Ja, pozabla sem ti rečt, da samo ščep soli. Sorči
 |   
|  |  |   
|  |   
|  |   
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
26 Feb 2008 18:27 |     |  |   
|  |   
|  |   
| flicka Stručko
 
  
  
 Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
 Prispevkov: 508
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
09 Mar 2008 02:02 |     |  
 
| Jutri bojo te čalapinke pr meni za zajtrk. Bomo vidli, kako bojo uspele..sem prebrala vse vaše nasvete in upam, da bo kul :D
 |   
| _________________
 
   
  |  |   
|  |   
|  |   
| solecito Čveka
 
  
 
 Pridružen/-a: 26.01. 2008, 12:46
 Prispevkov: 71
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
09 Mar 2008 16:44 |     |  
 
| To bom tut jst enkrat probala, sam se bojim, da so čist brez okusa oz. da so čist po pz moki
  |   
|  |  |   
|  |   
|  |   
| flicka Stručko
 
  
  
 Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
 Prispevkov: 508
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
09 Mar 2008 16:45 |     |  
 
| Meni so bile dobre :D Prelila sem jih z vročo marmelado BS..NJAM!
 |   
| _________________
 
   
  |  |   
|  |   
|  |   
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
09 Mar 2008 17:54 |     |  |   
|  |   
|  |   
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
10 Mar 2008 09:30 |     |  
 
| 
 
 
	  | solecito je napisal/a: |  
	  | To bom tut jst enkrat probala, sam se bojim, da so čist brez okusa oz. da so čist po pz moki  |  
 peče se veliko dlje kot navadne palačinke. ali pa je samo pri meni tako?
  jaz si naedim eno, malo debelejšo. okus pa ima dober! poskusi. |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  |   
|  |   
|  |   
| flicka Stručko
 
  
  
 Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
 Prispevkov: 508
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
10 Mar 2008 19:36 |     |  
 
| 
 
 
	  | Dulcinea je napisal/a: |  
	  | Prelila? Jaz sem vsako še vročo namazala z marmelado in je postala vroča. Sam poem, ko sem jih jedla, pa ni bla več vroča. |  
 Jap :D Naložila sem jih na velik krožnik, eno zraven druge, potem sem pa v kozici segrela marmelado BS in jo polila čez. Njamsi!
 Danes sem jih spet delala za zajtrk, tokrat iz pirine PZ moke-so še boljše! Se splača probat ;)
 |   
| _________________
 
   
  |  |   
|  |   
|  |   
| corcoras Čveka
 
  
 
 Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38
 Prispevkov: 160
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
13 Mar 2008 16:14 |     |  
 
| ...joj so te palačinke dobre
   sm jih dans prvič naredila iz pz pirine moke in radenske...pa še čist brez olja
 sm jih spekla, gor sadni jagodni namaz in njami!
 edini problem je k sem jih preveč pojedla....
 |   
|  |  |   
|  |   
|  |   
| flicka Stručko
 
  
  
 Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
 Prispevkov: 508
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
13 Mar 2008 18:45 |     |  
 
| IZ PZ pirine moke se meni zdijo veliko boljše kot iz pšenične PZ..jaz sem jih jedla danes za kosilo, njam..z vročo marmelado BS
  |   
| _________________
 
   
  |  |   
|  |   
|  |   
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
26 Avg 2008 10:48 |     |  
 
| pz šmorn:
 
 - pz moka
 - radenska
 - sol
 
 maso narediš kot za palačinke in jo vliješ v ponev. malo več, kot ponavadi za palačinke. na vsaki strani jo malo popeči, potem pa z vilico natrgaj in popeči do konca. čisto preprosto.
 
 to je v bistvu palačinka, le oblika je drugačna. na šmorn si jaz posipam malo fruktoze. na to idejo sem prišla zato, ker nisem imela marmelade bs, da bi si jo namazala na palačinko.
 |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  |   
|  |   
|  |   
| zmesnjava Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
 Prispevkov: 377
 Kraj: ljubljana
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
29 Nov 2008 19:59 |     |  
 
| Zakaj se pa pri meni nečejo spečt?
  |   
| _________________
 
  |  |   
|  |   
|  |   
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
29 Nov 2008 20:56 |     |  
 
| 
 
 
	  | zmesnjava je napisal/a: |  
	  | Zakaj se pa pri meni nečejo spečt?  |  
 Pečejo se ful časa. Pa če delaš bolj debele, pol pride pri meni kot bi blo surovo, sam ni, ker se tolk časa čmajzi, da se tista moka skuha, tko da ni panike bi reku Švejk.
 |   
|  |  |   
|  |   
|  |   
| babica Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
 Prispevkov: 377
 Kraj: Ljubljana
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
29 Nov 2008 23:43 |     |  
 
| Najprej ponev dobro segrej, potem pa peci na majhnem ognju prvo stran precej časa. Šele ko že zgoraj izgleda pečeno, palačinko obrni. Pa poskusi delat čim tanjše. Tudi če se ti bo zdela trda, se ne sekiraj. Medtem, ko boš cmarila naslednjo, se bo ta lepo omehčala. Pa pečene lepo pokrivaj.
 |   
| _________________
 
   
   http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html
 |  |   
|  |   
|  |   
| zmesnjava Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 10.11. 2008, 21:59
 Prispevkov: 377
 Kraj: ljubljana
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
30 Nov 2008 18:33 |     |  
 
| Dobro, probamo naslednjič!
   Sem jih doolgo pekla, pa so mi samo dve dobro ratale...
 |   
| _________________
 
  |  |   
|  |   
|  |   
| Dagger Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2008, 09:32
 Prispevkov: 115
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
20 Dec 2008 14:38 |     |  
 
| mmm kako božansko kosilo sem si ravnokar naredla
   Ravno danes sem imela ogromno časa in sem se odločla da sprobam te slavne palačinke.
 Namešala sem ravno prav mase za dve res debeli palačinki. V maso pa sem dodala še cimet.
 Na koncu pa sem jih premazala z marmelado.
 Z radensko res pride fantastična masa.
 Okus me je spominjal na cimetove zvezdice tako da res ne vem zakaj sem čakala tako dolgo da sem jih preizkusila.
 Definitivno bodo pogosteje na mojem jedilniku!
  |   
|  |  |   
|  |   
|  |   
| zverca Montinjačka
 
  
 
 Pridružen/-a: 15.11. 2007, 21:16
 Prispevkov: 26
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
19 Jan 2009 10:26 |     |  
 
| Tudi jaz sem jih včeraj probala in so res dobre. Namesto marmelade pa sem uporabila sadno pulpo. In še moji mulci so jih z veseljem tokli, čeprav so imeli svoje (mamino je najboljše, kajne)
 |   
| _________________
 [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wmcf6uF/]
 
   [/url]
 |  |   
|  |   
|  |   
| malen@ Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
 Prispevkov: 201
 Kraj: malo tu in malo tam
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
19 Jan 2009 15:44 |     |  
 
| Jaz tudi velikokrat jem tele palačinke. Super so - kapo dol. Od začetka, ko sem imela eno čudno ponev (navadno) mi sicer niso tako potegnile, zdej ko je pa teflonska, se mi pa zdi, da je vse drugače. Največkrat jih namažem z marmelado BS, enkrat sem jih probala tudi s skuto in fruktozo (tudi to ni bilo slabo), sedaj pa sem dobila idejo, če bi šlo, da naredimo orehove? Se pravi, kot nadev bi bil: mleti orehi, fruktoza, lahko mleko (nekje sem zasledila tudi vodo namesto mleka), cimet, ..., vse ostalo kar je po receptih o orehovih čapalinkah, pa spustimo (sladka smetana, jajce, rum, maslo, nekje so prisotni tudi keksi), tudi to spustimo - za preliv: kisla smetana + jajce (če jih daš popečt v pekač). Bi jih lahko prelili čez s 70 % čokolado? Pomagajte mi ...
   
 Se pravi, jaz mislim, da bi šlo, če si spečemo naše pz čapalinke, potem pa jih nadevamo z: mletimi orehi, fruktozo in lahkim mlekom, po okusu tudi cimetom. Če bi jih prelile s 70 % čokolado, bi šlo tudi to ali je že preveč vsega tako ali tako? Kaj mislite? Za včasih, če smo zelo pridne?
 |   
| _________________
 malen@
 
 
  |  |   
|  |   
|  |   
| sisi Čveka
 
  
 
 Pridružen/-a: 10.09. 2008, 14:36
 Prispevkov: 127
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
20 Jan 2009 10:42 |     |  
 
| 
 
 
	  | malen@ je napisal/a: |  
	  | Jaz tudi velikokrat jem tele palačinke. Super so - kapo dol. Od začetka, ko sem imela eno čudno ponev (navadno) mi sicer niso tako potegnile, zdej ko je pa teflonska, se mi pa zdi, da je vse drugače. Največkrat jih namažem z marmelado BS, enkrat sem jih probala tudi s skuto in fruktozo (tudi to ni bilo slabo), sedaj pa sem dobila idejo, če bi šlo, da naredimo orehove? Se pravi, kot nadev bi bil: mleti orehi, fruktoza, lahko mleko (nekje sem zasledila tudi vodo namesto mleka), cimet, ..., vse ostalo kar je po receptih o orehovih čapalinkah, pa spustimo (sladka smetana, jajce, rum, maslo, nekje so prisotni tudi keksi), tudi to spustimo - za preliv: kisla smetana + jajce (če jih daš popečt v pekač). Bi jih lahko prelili čez s 70 % čokolado? Pomagajte mi ...   
 Se pravi, jaz mislim, da bi šlo, če si spečemo naše pz čapalinke, potem pa jih nadevamo z: mletimi orehi, fruktozo in lahkim mlekom, po okusu tudi cimetom. Če bi jih prelile s 70 % čokolado, bi šlo tudi to ali je že preveč vsega tako ali tako? Kaj mislite? Za včasih, če smo zelo pridne?
 |  
 Po mojem vedenju tole ne bo šlo. Orehi vsebujejo precej maščobe in v kombinaciji z OH je to prepovedano. Žal. Ti jih samo prelij s čokolado, namesto marmelade in se posladkaj z njimi.  Orehe pa si privošči kot malico v kombinaciji z manj mastnim sirom ali hruško, grozdjem ali pa kar tako.
 
 
  |   
| _________________
 sisi
 
 
 
   |  |   
|  |   
|  |   
|  |  
 
| Pojdi na stran  Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja | Poglej naslednjo temo
 Poglej prejšnjo temo
 Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
 Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 |  
 Powered by phpBB 
 © 2001, 2002 phpBB Group
 |