| Avtor | Sporočilo | 
 
| al1* Montinjačka
 
  
  
 Pridružen/-a: 03.11. 2007, 18:50
 Prispevkov: 36
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
04 Nov 2007 11:00 |     |  
 
| Montijeva čokoladna torta:
 
 310 g črne čokolade
 10 jajc
 
 Čokolado stopimo nad paro.
 Ločimo rumenjake od beljakov
 Rumenjake stepemo, počasi prilivamo temno stopljeno čokolado. Beljake stepemo v sneg in dodamo čokoldi in rumenjakom.
 
 Tortni model obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo testo. Pečemo pri 250 st. 8 minut.
 
 Ko je pečena pustiš 12 ur stati v hladilniku. Hladno lahko preliješ s stopljeno čokolado.
 
 
 To je originalni recept. Jaz ga malo priredim: naredim iz 5 jajc in se najeva midva z možem in še otroci. Ker se mi že cela torta zdi zelo čokoladne je ne prelijem s čokolado, pač pa namažem z marmelado brez sladkorja.
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
04 Nov 2007 11:16 |     |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| al1* Montinjačka
 
  
  
 Pridružen/-a: 03.11. 2007, 18:50
 Prispevkov: 36
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
04 Nov 2007 12:37 |     |  
 
| Ponavadi uporabim 70% iz Lidla oziroma katerokoli s 70% kakavovim deležem. Pečem pa v tamalem modelu za torte - mislim, da je premer 20.
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
01 Jan 2008 23:18 |     |  
 
| 
 
 
	  | al1* je napisal/a: |  
	  | Montijeva čokoladna torta: 
 310 g črne čokolade
 10 jajc
 
 Čokolado stopimo nad paro.
 Ločimo rumenjake od beljakov
 Rumenjake stepemo, počasi prilivamo temno stopljeno čokolado. Beljake stepemo v sneg in dodamo čokoldi in rumenjakom.
 
 Tortni model obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo testo. Pečemo pri 250 st. 8 minut.
 
 Ko je pečena pustiš 12 ur stati v hladilniku. Hladno lahko preliješ s stopljeno čokolado.
 
 
 To je originalni recept. Jaz ga malo priredim: naredim iz 5 jajc in se najeva midva z možem in še otroci. Ker se mi že cela torta zdi zelo čokoladne je ne prelijem s čokolado, pač pa namažem z marmelado brez sladkorja.
 |  
 Jst sem tole probala z receptom od Montiganca (prav iz knjige). Pa mi ni glih ratalo
         
 Gre pa recept takole.
 250g temne čokolade stopimo v kopeli in pol kozarca vode. ko se ohladi dodamo pet rumenjakov in pol žličke sesekljane pomarančne lupinice. Iz beljakov naredimo sneg. Vmešamo med maso. Vlijemo v pekač in pečemo 20 minutna 100 stopinj.
 
 Moja torta sploh ni bila torta,
  ampak bolj neka krema. Ko sem rezala sem komaj prenesla na krožnik, ker je bilo skoraj tekoče. No, pojedli smo vseglih. Bom pa probala drugič po receptu od Al1*.
  |   
| _________________
 Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
 facebook  https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| babica Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
 Prispevkov: 377
 Kraj: Ljubljana
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
18 Okt 2008 17:32 |     |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Vijolica Začetnica
 
  
  
 Pridružen/-a: 26.03. 2008, 09:48
 Prispevkov: 14
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
23 Jan 2009 10:05 |     |  
 
| Ojla!
 
 ali je ta torta dovoljena na 1. stopnji?
 
 Lep pozdrav!
 |   
|  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| babica Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
 Prispevkov: 377
 Kraj: Ljubljana
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
23 Jan 2009 14:56 |     |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
24 Feb 2009 15:36 |     |  
 
| mika me, mika, pa nimam  čem peči.
  |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| babica Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45
 Prispevkov: 377
 Kraj: Ljubljana
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
24 Feb 2009 15:59 |     |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
25 Feb 2009 16:52 |     |  
 
| naredila sem to čudo.
   
 ker nimam pekača za torto, sem maso (5 jajc, žlička fruktoze, 100g čokolade 75% + 3 žlice čokolade v prahu 100%) vlila v navaden pekač in naredila tanko testo. ko se je speklo, sem ga narezala na kocke. bilo dokaj tanko, ker sem imela prevelik pekač. moj naslednji nakup mora biti manjši pekač.
   
 dala sem malo preveč čokolade v prahu, ker je bilo dokaj grenko. sladko in grenko hkrati.
 
 evo, to je to
 
 
  |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
25 Feb 2009 17:24 |     |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
01 Mar 2009 21:29 |     |  
 
| verjameš ali ne, tudi mene je ta teden matralo. mi je precej pasalo sladko, zato sem si večkrat privoščila par koščkov čokolade ali to pecivo. včeraj sem si ga spekla v mikrovalovni - ni bilo veliko, a vseeno dovolj, da je zadovoljilo mojo željo po sladkem. raje sem jedla to in pravo čokolado, kot bi se pregrešila.
 |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| dejca Stručko
 
  
  
 Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
 Prispevkov: 695
 Kraj: okolica Celja
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
02 Maj 2009 18:21 |     |  
 
| Sem tut spekla tortico :). Biskvit sem prerezala na pol in namazala z dovoljeno marmelado. Je pa res zelo čokoladno. Zelo dobro.
 |   
| _________________
 [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
 
   [/url]
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| dejca Stručko
 
  
  
 Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
 Prispevkov: 695
 Kraj: okolica Celja
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
08 Maj 2009 19:01 |     |  
 
| 
   
 Še ena tortica. Notri sva dali še jagode - zelo dobro. Pomoje bi blo dobro še s kakšnim drugim sadjem. Pa da se sadje malo posladka s fruktozo. Jamsi ... :)
 |   
| _________________
 [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
 
   [/url]
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
09 Maj 2009 12:22 |     |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| dejca Stručko
 
  
  
 Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
 Prispevkov: 695
 Kraj: okolica Celja
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
09 Maj 2009 19:07 |     |  
 
| Okraševala je pa bratova punca ... ;)
 |   
| _________________
 [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
 
   [/url]
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
21 Maj 2009 12:47 |     |  
 
| Vau, to vidim šele zdaj?!
 
 dejca, prav nesramna si.
  lušte mi delaš!   
 ne vem če bi meni to kdaj uspelo. nekak nisem za peko. jaz si to "torto" naredim iz ene jajce ali dveh in spečem v lončku (za muslije) v mikrovalovni.
 |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| Psyche Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 10.01. 2009, 20:00
 Prispevkov: 251
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
21 Maj 2009 13:28 |     |  
 
| Meni je pa ta montignacova čokoladna torta zanič. Verjetno zato ker mi tudi te 70% čokolade niso dobre :D Samo ta torta od dejce pa zgleda zelo okusno hihi
 Ela, temu tvojemu se bolj teľko reče torta hehe :D ;)
 Jaz svojo ľeljo po sladkem poteąim s sadno solato yummy
 |   
| _________________
 Če si želi kdo nasvet ali pogovor o montiju, me lahko dobi na - https://www.facebook.com/crocheting.sanja
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| dejca Stručko
 
  
  
 Pridružen/-a: 29.12. 2008, 23:26
 Prispevkov: 695
 Kraj: okolica Celja
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
22 Maj 2009 07:44 |     |  
 
| Še v obliki muffina:
 
 
  |   
| _________________
 [url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wrCwEvf/]
 
   [/url]
 |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
| ela BRPgirl
 
  
 Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02
 Prispevkov: 3417
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
22 Maj 2009 08:01 |     |  
 
| Omedlevam!
  |   
| _________________
 Pa ponovimo...
 
 
  |  | 
 
|  | 
 
|  | 
 
|  |