| Avtor | 
Sporočilo | 
 
corcoras 
Čveka 
 
  
 
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38 
Prispevkov: 160 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
26 Mar 2008 12:57 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
To sem danes spacala in je odlična (pa še poceni):
 
 
- zavojček suhih sliv (notri je bilo ene 10 sliv)
 
- jabolko
 
- začimbe (mleti cimet, mleti klinčki in limonina lupinica)
 
 
Slive sem namočla čez noč, dodala narezano jabolko, začinila, pokuhala na malo vode in zmiksala s paličnim mešalnikom. Super je - dovolj sladka, čeprav nisem uporabila fruktoze. Iz tega sta prišla skor dva kozarčka za merkatorjev sadni namaz. to je tako za sproti, ker ne vem kolko časa drži. | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
sonjah 
Naša kuharca 
 
   
 
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54 
Prispevkov: 2266 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
26 Mar 2008 13:02 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Ja, saj jaz si tudi 2 kozarčka naenkrat skuham. Pol pa spet drugo sadje, da se ne naveličam.   | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
Dulcinea 
Šefica 
  
 
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10 
Prispevkov: 2072 
Kraj: Burjegrad 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
26 Mar 2008 17:15 | 
     
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
mojsoncek 
Profi 
 
   
 
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02 
Prispevkov: 1465 
Kraj: Žiri 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
29 Mar 2008 16:49 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Sem jo danes skuhala in je (moram priznat) res dobra. In sladka ravno prav.
 
 
Sonjah, daj zaupaj nam kaksne marmeladice se kuhas poleg slivove. Marelicna (iz suhih marelic?), jagodna, malinova (bi bile ti dve OK iz zmrznjenega programa),...??? Das vedno jabolko zraven tudi v ostale marmelade? | 
 
 
 _________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
sonjah 
Naša kuharca 
 
   
 
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54 
Prispevkov: 2266 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
29 Mar 2008 18:02 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Skuham tudi marelično (iz zmrznjenih domačih marelic) ali iz zmrznjenih (kupljenih) gozdnih sadežev. Če ne dodam jabolka (zaradi pektina), pa dodam malo gelfixa, da ni tako redka oz da želira   | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
mojsoncek 
Profi 
 
   
 
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02 
Prispevkov: 1465 
Kraj: Žiri 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
29 Mar 2008 18:37 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Hvala, sonja! | 
 
 
 _________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
corcoras 
Čveka 
 
  
 
Pridružen/-a: 21.11. 2007, 21:38 
Prispevkov: 160 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
31 Mar 2008 17:10 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
...jaz sem pa danes skuhala zamrznjene maline in jabolko...pa    ...kislo in čudno. | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
sonjah 
Naša kuharca 
 
   
 
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54 
Prispevkov: 2266 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
01 Apr 2008 18:54 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Ja, kisli je, zato je nujno dodat fruktozo      | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
flicka 
Stručko 
 
   
 
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15 
Prispevkov: 508 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
01 Apr 2008 20:41 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
To marmelado iz suhih sliv in jabolka moram tudi jaz probat spacat...po pravici povedano sem že sita obeh marmelad iz linije Zdravo življenje, druge, ki sem jih poskusla do zdaj, so mi pa presladke al pa čudne in brez okusa. Bom šla ta vikend kej v akcijo. | 
 
 
 _________________
  
 
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
flicka 
Stručko 
 
   
 
Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15 
Prispevkov: 508 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
04 Apr 2008 20:14 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Odlična marmeladka    Nisem dodala nobenih začimb, ker jih ne maram...ampak marmelada je zelo dobrodošla sprememba pri meni  :D Ampak meni je iz enga paketka sliv in enga jabolčka ratal sam en kozarček    | 
 
 
 _________________
  
 
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
|  
 |