  | 
 
 
 
				
            	
			  
			
            
             
			
 
 
| Avtor | 
Sporočilo | 
 
 
malen@ 
Čveka 
 
   
 
Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46 
Prispevkov: 201 
Kraj: malo tu in malo tam 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
20 Okt 2009 09:01 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Potrebujemo: 
 
- piščančje fileje
 
- pečeno slanino
 
- kranjsko klobaso
 
- suho salamo
 
- sir
 
- jajca 
 
- sol, poper, česen, drobnjak
 
 
Točnih količin ne vem, jih ni bilo v receptu, jaz sem delala na pamet.
 
 
Piščančje fileje narežemo na tanko, operemo, posolimo, popopramo in počesnamo. V originalu je recept takšen, da pečemo to reč v posodi za kolač - tisti, ki ima na sredini luknjo (odtod tudi ime torta), ki ga obložimo s peki papirjem. Vanj naložimo piščančje fileje, dodamo: narezano kranjsko klobaso, pečeno slanino in suho salamo (tisto, ki je na tanko mleta), začinimo še z drobnjakom (jaz sem z drobnjakom posula piščančje fileje po vrhu), nato zopet naložimo piščančje fileje. Posujemo z lahkim naribanim sirom in na vrhu polijemo z jajci. Seveda lahko sestavine nalagate po svoje - npr.: še na vrhu filejev dodate kr. klobaso, pečeno slanino in suho salamo ...   
 
 
Je zelo dobro in tudi lepo na pogled - ko je pečeno in ko režeš (ker je tako naloženo in so različne barve).
 
 
Jaz sem to malo priredila, pekla v jenski posodi, brez maščobe, brez peki papirja in v bistvu je na koncu ratala piščančja pita, ki je zgledala kot pica     
 
 
Jaz sem pekla kakšno uro na 200 st. C. | 
 
 
 _________________ malen@
 
 
  | 
 
 
 | 
 
 
|  
 | 
 
 
  | 
 
 
|  
 | 
 
 
 
| 
 | 
 
Poglej naslednjo temo 
Poglej prejšnjo temo 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu   | 
 
 
 
 
Powered by phpBB 
 © 2001, 2002 phpBB Group
 |  
 |