| Avtor | 
Sporočilo | 
 
ela 
BRPgirl 
  
 
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02 
Prispevkov: 3417 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
01 Nov 2008 13:42 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
- tuna?
 
- svinjsko meso?
 
- piščančje meso?
 
 
to sem včeraj iskala kot nora, predvsem za tuno. in nikjer nisem našla. zanimala me je namreč kombinacija belega fižola (35 GI?) in tune. vem, da je prvo OH, drugo pa beljakovina. ampak če bi tuna imela zelo nizek GI, bi ju jedla skupaj. no, včeraj ju v bistvu sem, v solati. in ni mi žal. 
 
 
če vas zanima še kakšen GI, je to tema, kjer lahko povprašate po njem... | 
 
 
 _________________ Pa ponovimo...
 
 
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
babica 
Čveka 
 
   
 
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45 
Prispevkov: 377 
Kraj: Ljubljana 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
01 Nov 2008 14:06 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
GI se meri SAMO pri ogljikovih hidratih. Maščobe in beljakovine ne povzročajo glikemije-dviga sladkorja v krvi. Če bi si Montignaca dobro prebrala, bi ti bilo to povsem jasno.
 
 
Dekleta preberejo ponavadi samo tisti del, ki govori o tem kaj lahko jemo in česa ne, ZAKAJ pa je tako, pa nikogar ne zanima, dokler ne pride do kakega vprašanja. 
 
 
Ne mi zameriti, ampak knjigo je potrebno res preštudirati od začetka do konca, pa ne samo enkrat. Jaz iz dneva v dan naletim na nejasnosti (marsikaj pri mojih letih tudi hitro pozabim), pa vzamem v roke knjigo in hitro razčistim zadeve. | 
 
 
 _________________
  
 
    
 
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
sonjah 
Naša kuharca 
 
   
 
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54 
Prispevkov: 2266 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
01 Nov 2008 15:48 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Ja; Ela, študirati bo treba   . Babica ima povsem prav      | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
ela 
BRPgirl 
  
 
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02 
Prispevkov: 3417 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
04 Nov 2008 08:58 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
 
	  | babica je napisal/a: | 
	 
	
	  GI se meri SAMO pri ogljikovih hidratih. Maščobe in beljakovine ne povzročajo glikemije-dviga sladkorja v krvi. Če bi si Montignaca dobro prebrala, bi ti bilo to povsem jasno.
 
 
Dekleta preberejo ponavadi samo tisti del, ki govori o tem kaj lahko jemo in česa ne, ZAKAJ pa je tako, pa nikogar ne zanima, dokler ne pride do kakega vprašanja. 
 
 
Ne mi zameriti, ampak knjigo je potrebno res preštudirati od začetka do konca, pa ne samo enkrat. Jaz iz dneva v dan naletim na nejasnosti (marsikaj pri mojih letih tudi hitro pozabim), pa vzamem v roke knjigo in hitro razčistim zadeve. | 
	 
 
 
 
pomiri se, pomiri se, punca! saj ne gre za prvo mesto. LOL! dekle kot šač sem, sem porvršno prerala knjigo, kar tudi priznavam in sem priznala že v drugih temah! nikoli nisem rekla, da vem vse. in ja, za to slišim prvič. je pomembna zadeva, ampak sem ziher, da nas je kar nekaj takih, ki smo to preskočile.
 
 
lep pozdrav in brez dviganja pritiska.
 
 
  | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
babica 
Čveka 
 
   
 
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45 
Prispevkov: 377 
Kraj: Ljubljana 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
04 Nov 2008 09:36 | 
     
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
ela 
BRPgirl 
  
 
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02 
Prispevkov: 3417 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
04 Nov 2008 21:24 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
narobe sva se razumeli. hvala za nasvet in upam, da nam boš še naprej delila nasvete. | 
 
 
 _________________ Pa ponovimo...
 
 
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
aiwich 
Čveka 
 
   
 
Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15 
Prispevkov: 322 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
11 Nov 2008 12:36 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
a je bla kašna luna   | 
 
 
 _________________
   | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
ela 
BRPgirl 
  
 
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02 
Prispevkov: 3417 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
11 Nov 2008 17:57 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
  
 
 
jaz priznam, da do zdaj nisem vedela, da B nimajo GIja. nisem pa pričakovala posta v smislu... dekle nima pojma. če ga imam ali ne, uspelo mi je že kar nekaj sklestiti s sebe. torej nekaj vseeno delam prav. post mi je deloval zelo "pokroviteljsko". pa saj nima veze... | 
 
 
 _________________ Pa ponovimo...
 
 
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
babica 
Čveka 
 
   
 
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45 
Prispevkov: 377 
Kraj: Ljubljana 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
11 Nov 2008 19:11 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Se opravičujem še enkrat. Sploh ni bilo tako mišljeno. Žal sem navajena iz enega drugega foruma, da si dajemo take in drugačne nasvete, pa se zaradi tega nihče ne čuti da nima pojma.
 
Tule je izgleda pač malo drugače. Se bom že navadila. | 
 
 
 _________________
  
 
    
 
http://freeweb.siol.net/zalovice/forum/nakit1.html | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
sonjah 
Naša kuharca 
 
   
 
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54 
Prispevkov: 2266 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
12 Nov 2008 07:16 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Babica, ne, ti kar deli z nami svoje izkušnje- zelo smo vesele in prav je, da delimo ena drugi nasvete      . Mislim, da je bil problem v "podtonu" tvojega posta, ki je Elo zmotil, a verjamem da nisi nič hudega mislila   .
 
 
Zadeva Zaključena!   | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
aiwich 
Čveka 
 
   
 
Pridružen/-a: 25.08. 2008, 12:15 
Prispevkov: 322 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
12 Nov 2008 08:50 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
sej po pravici povedan jz tud nisem vedla da B nima GI oz. se še nisem tok poglabljala v to, vedla sem za oh pa razne zelenjave.
 
 
tak da sem neki novga zvedla   
 
 
ela   | 
 
 
 _________________
   | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
ela 
BRPgirl 
  
 
Pridružen/-a: 09.01. 2008, 12:02 
Prispevkov: 3417 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
12 Nov 2008 09:16 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
ni panike...
 
 
sedaj pa dovolj OT.    | 
 
 
 _________________ Pa ponovimo...
 
 
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
utrinek 
Montinjačka 
 
  
 
Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39 
Prispevkov: 34 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
23 Feb 2009 17:25 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Pozdravljene!
 
 
Kaj pa mislte kolikšen Gi ima 60% čokolada? Slučano sem na to pomislila... | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
babica 
Čveka 
 
   
 
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45 
Prispevkov: 377 
Kraj: Ljubljana 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
23 Feb 2009 20:26 | 
     
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
utrinek 
Montinjačka 
 
  
 
Pridružen/-a: 23.02. 2009, 14:39 
Prispevkov: 34 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
23 Feb 2009 20:30 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Ja tudi jaz sem tako nekako predvidevala. No, ali jo potem lahko jemo ....   ?  Po tolikem času prehranjevanja po Montignacu sem šele danes slučajno pomislila na 60% čokolado. | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
babica 
Čveka 
 
   
 
Pridružen/-a: 18.10. 2008, 16:45 
Prispevkov: 377 
Kraj: Ljubljana 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
24 Feb 2009 10:25 | 
     
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
goldy 
Don Kihot 
  
 
Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39 
Prispevkov: 180 
Kraj: Cjele 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
02 Mar 2009 15:15 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Obstaja 70% z borovnicami       | 
 
 
 _________________
  
 
 
Izgubil sem veselje do dela!
 
Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
 
delo pa za nagrado obdrži! | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
Dulcinea 
Šefica 
  
 
Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10 
Prispevkov: 2072 
Kraj: Burjegrad 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
02 Mar 2009 15:19 | 
     
  | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
goldy 
Don Kihot 
  
 
Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39 
Prispevkov: 180 
Kraj: Cjele 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
02 Mar 2009 15:38 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Hja, včeraj sem jo kupil na OMVju, se pa pri najboljši volje ne spomnim podjetja, ki jo je izdelalo (ker me ni zanimalo :) . V imenu niti nima napisano, da je z borovnicami, so pa narisane in napisane v deklaraciji.
 
Temno rjav ovitek... | 
 
 
 _________________
  
 
 
Izgubil sem veselje do dela!
 
Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
 
delo pa za nagrado obdrži! | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
goldy 
Don Kihot 
  
 
Pridružen/-a: 22.01. 2009, 08:39 
Prispevkov: 180 
Kraj: Cjele 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
02 Mar 2009 21:47 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Gorenjka Mistica s brinom in pehtranom, 70% kakava | 
 
 
 _________________
  
 
 
Izgubil sem veselje do dela!
 
Poštenega najditelja prosim, naj mi vrne veselje,
 
delo pa za nagrado obdrži! | 
 
 
 | 
 
|  
 | 
 
  | 
 
|  
 |