| Avtor | 
Sporočilo | 
 
 
potka 
Mojstrica 
 
   
 
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17 
Prispevkov: 1088 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
23 Jan 2008 20:25 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Humus je osnova arabske kuhinje.
 
 
Zmesas ciceriko (lahko tudi iz konzerve), tahino (sezamova pasta), cesen in limonin sok v gladko maso. To je humus, ki ga jaz lahko jem kar z zlico. Sicer pa se ga z arabskim kruhom (ga ne priporocam, ker je bel) zajema iz skodelice. Glede na regijo zraven primesajo se zacimbe. meni je vsec, ce je gor potresenih se nekaj celih cicerik, petersilj in sumac (se ena zacimba).
 
 
Receptov je na internetu cel kup, prilagodis po svojem okusu.
 
 
Se mi zdi idealna hrana za montignaca!
 
 
 
 
 
potka :D | 
 
 
 _________________
   | 
 
 
 | 
 
 
|  
 | 
 
 
  | 
 
 
sonjah 
Naša kuharca 
 
   
 
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54 
Prispevkov: 2266 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
25 Jan 2008 08:45 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
 
	  | potka je napisal/a: | 
	 
	
	  Humus je osnova arabske kuhinje.
 
 
Zmesas ciceriko (lahko tudi iz konzerve), tahino (sezamova pasta), cesen in limonin sok v gladko maso. To je humus, ki ga jaz lahko jem kar z zlico. Sicer pa se ga z arabskim kruhom (ga ne priporocam, ker je bel) zajema iz skodelice. Glede na regijo zraven primesajo se zacimbe. meni je vsec, ce je gor potresenih se nekaj celih cicerik, petersilj in sumac (se ena zacimba).
 
 
Receptov je na internetu cel kup, prilagodis po svojem okusu.
 
 
Se mi zdi idealna hrana za montignaca!
 
 
 
 
 
potka :D | 
	 
 
 
 
No punce, ta recept sem pa jaz našla na drugem forumu (oprostite za krajo, prosim). Vem, potka, da se boš zdaj zgražala, da to pa ni to      . Ampak samo tako, za primerjavo   , če ne za drugo.
 
 
ČIČERIKIN HUMUS
 
 
 
30 DKG KUHANE ČIČERIKE 
 
DVA STROKA ČESNA 
 
1 DCL TEKOČINE OD KUHANJA 
 
SOL, SVEŽE ZMLET POPER, 2 ŽLICI OLIVNEGA OLJA, 1,5 DL TABINA(ALI DVE ŽLICI KISLE SMETANE). 
 
Drobno narezanemu česnu v multipraktiku dodamo še vročo kuhano čičeriko, tekočino od kuhanja, tahino(ali smetano) olivno olje, strt poper in malo soli. Zmiksamo do gladkega.Postrežemo kot prilogo k mesu ali zelenjavi ali kot predjed, namazano na kruh. 
 
Tahino: je gladka oljnata pasta iz mletih sezamovih semen, ki daje bližjevzhodnim jedem oreškast okus. Dobimo ga v bolje založenih trgovinah. | 
 
 
  Nazadnje urejal/a sonjah 28 Mar 2008 14:26; skupaj popravljeno 1 krat | 
 
 
 | 
 
 
|  
 | 
 
 
  | 
 
 
potka 
Mojstrica 
 
   
 
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17 
Prispevkov: 1088 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
06 Feb 2008 20:24 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Saj je recept isti.  Po zelji lahko dodas se kar hoces in kar ti pase zraven. | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
 
|  
 | 
 
 
  | 
 
 
sonjah 
Naša kuharca 
 
   
 
Pridružen/-a: 01.11. 2007, 10:54 
Prispevkov: 2266 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
06 Feb 2008 21:30 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Jaz nimam pojma, ker si še nisem naredila, imam pa v bližnjem planu. Prilepila sem samo zato, ker se po moje tvoje začimbe pri nas težko dobi, pa da bi ti presodila, če je okus vsaj nekje podoben tvojemu humusu   | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
 
|  
 | 
 
 
  | 
 
 
potka 
Mojstrica 
 
   
 
Pridružen/-a: 06.01. 2008, 14:17 
Prispevkov: 1088 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
07 Feb 2008 10:12 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Saj osnova je osnova, pa se ta ima vedno drugacen okus!
 
Meni sprva sploh ni bil vsec, sedaj pa kot pravim, z zlico zajemam!
 
 
potka    | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
 
|  
 | 
 
 
  | 
 
 
sarahjoe 
Gost 
 
 
 
 
 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
17 Nov 2014 17:33 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Superca! Saj sem vedela, da ni cisto OK. Ga imamo pa pri nas ful radi, ampak ga ze kar nekaj casa nisem delala. In ga kot kaze se nekaj casa ne bom... no vsaj toliko casa, dokler je mozek na 1. stopnji :D 
 
 
Hvala, sonjah! | 
 
 
 | 
 
 
 | 
 
 
|  
 | 
 
 
  | 
 
 
|  
 | 
 
 
 
| 
 | 
 
Poglej naslednjo temo 
Poglej prejšnjo temo 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu   | 
 
 
 
 
Powered by phpBB 
 © 2001, 2002 phpBB Group
 |