  | 
 
 
 
				
            
             
                        
            	
			           
			
 
 
| Avtor | 
Sporočilo | 
 
 
mojsoncek 
Profi 
 
   
 
Pridružen/-a: 06.03. 2008, 11:02 
Prispevkov: 1465 
Kraj: Žiri 
  
 | 
 
 
 Objavljeno: 
18 Jan 2010 14:23 | 
     
  | 
 
 
 
 
 
Za ljubitelje parmezana... preprosto in okusno...
 
 
Sestavine:
 
4 do 6 kosov puste svinjske vratovine
 
cca. 200 g parmezana v kosu
 
cca. 3 dl sladke smetane
 
 
Priprava:
 
Naribamo parmezan. Dno ustrezno velikega pekaca posujemo s polovico parmezana, na parmezan zlozimo meso, po katerem potresemo drugo polovico parmezana in vse skupaj zalijemo s toliko smetane, da je meso pokrito. Pecemo v pecici na 180 do 200 stopinjah, dokler meso ni mehko, omaka gostljata, sir pa rahlo zapecen (cca. eno uro, odvisno od debeline zrezkov). Ce se nam zdi, da je omake premalo, lahko proti koncu pecenja dolijemo se malo smetane. Mesa zaradi parmezana ni treba niti soliti niti poprati.
 
 
Kot prilogo lahko monti jedcem ponudite cvetaco (ta po mojem okusu najbolj pase zraven). Vsem ostalim ne-monti jedcem pa ponudite se riz ali testenine.
 
 
vir: kulinarika.net | 
 
 
 _________________ "You don't have to be great to start, but you have to start to be great." - Zig Ziglar | 
 
 
 | 
 
 
|  
 | 
 
 
  | 
 
 
|  
 | 
 
 
 
| 
 | 
 
Poglej naslednjo temo 
Poglej prejšnjo temo 
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu   | 
 
 
 
 
Powered by phpBB 
 © 2001, 2002 phpBB Group
 |  
 |