| 
 
|  |  
| 
 
 
 
 
 
| Avtor | Sporočilo |   
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
03 Feb 2008 18:10 |     |  
 
| (Montignacovi recepti in jedilniki, str. 273)
 
 Sestavine:
 750 g IZKOŠIČENIH ČEŠENJ
 2 dcl MLEKA
 2 dcl SLADKE SMETANE
 6 JAJC
 60 g FRUKTOZE V PRAHU
 2 žlici RUMA
 VANILIJEV EKSTRAKT
 
 Priprava:
 Mleko in smetano segrevamo, ne da bi zavrelo, in nato pustimo, da se ohladi. V veliki skleni stepamo jajca in fruktozo. Postopoma dodajamo mleko in smetano ter ves čas mešamo. Dodamo rum in nejak kapljic vanilijevega ekstrakta. Češnje razporedimo po pekaču in jih prelijemo z jajčno mešanico. Pečemo 50 minut na 130°C. Preden posrežemo, pogačo popolnoma ohladimo. Lahko tudi v hladilniku.
 
 Pogača je za 5 oseb.
 Priprava: 15 minut
 Pečenje: 50 minut
 |   
| _________________
 Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
 facebook  https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
 |  |   
|  |   
|  |   
| flicka Stručko
 
  
  
 Pridružen/-a: 10.01. 2008, 01:15
 Prispevkov: 508
 
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
13 Mar 2008 22:55 |     |  
 
| Fruktoza v prahu? Kakšna pa je to? Jaz imam uno od Schneekoppe, ki je podobna navadnemu belemu sladkorju na pogled...če katera ve, koliko moram dat takšne fruktoze, se priporočam..tole bi si spekla v soboto.
 |   
| _________________
 
   
  |  |   
|  |   
|  |   
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
14 Mar 2008 10:21 |     |  |   
|  |   
|  |   
|  |  
 
|  | Poglej naslednjo temo
 Poglej prejšnjo temo
 Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
 Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 |  
 Powered by phpBB 
 © 2001, 2002 phpBB Group
 |  |