| 
 
 
 
 
 
| Avtor | Sporočilo |   
| Dulcinea Šefica
 
  
 Pridružen/-a: 30.10. 2007, 14:10
 Prispevkov: 2072
 Kraj: Burjegrad
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
06 Mar 2009 14:31 |     |  
 
| Testo:
 6 jajc
 6 žlic fruktoze
 6 žlic mletih orehov (morajo biti suhi)
 1/2 pecilnega praška
 
 Nadev:
 2 kisli smetani
 2 vanilij praška (raje ne)
 malo orehov po okusu
 sveže sadje (jagode, borovnice, maline).
 
 Najprej ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov naredimo sneg. Nato gladko zmešamo (z mešalnikom) rumenjake in fruktozo. Masi dodamo orehe, pecilni prašek in sneg ter vse skupaj ročno zmešamo s kuhalnico. Dobljeno maso damo peči. Obvezno uporabljamo peki papir. Spečeno testo položimo na kuhinjsko krpo in vse skupaj zvijemo ter počakamo, da se ohladi. Ohlajeno testo razvijemo in nanj nasujemo sadje (narezano na čim manjše koščke) ter premažemo z nadevom.
 
 
 VIR
 |   
| _________________
 Naročilo eteričnih olj http://mydoterra.com/darjahenigman
 facebook  https://www.facebook.com/groups/799304946775539/
 |  |   
|  |   
|  |   
| malen@ Čveka
 
  
  
 Pridružen/-a: 28.07. 2008, 12:46
 Prispevkov: 201
 Kraj: malo tu in malo tam
 
   | 
 
|  Objavljeno: 
20 Apr 2009 11:47 |     |  
 
| Tale recept sem včeraj sprobala. Njamsi, samo to lahko rečem, so vsi pohvalili - poleg mene, ki so vsi ne-montijevci. Manjka pa čas in temperatura pečenja. Zato dodajam: maso za testo pečeš na 200 stopinj C enih 10 minut ali na 180 stopinj C enih 15 minut, rajši manj kot več, da ni preveč zapečeno, ker se drugače trga (te podatke sem drugje našla), že tako pa rata zaradi fruktoze bolj rjavo testo. Probaš z zobotrebcam, da ni še kej tekoče. Uporabila sem pa zmrznjeno sadje (mešano - maline, borovnica, jagode - mislim, da je Natureta), ki sem jih malo odtalila in potem malo pokuhala v vodi, samo, da je zavrelo - se je potem še malo namočila rolada od soka, ki ga rata veliko od tega kuhanja, zato sem ga večino odlila stran ... Je pa to zelo hiter recept. En-dva-tri, vse končano, je pa malo packarije, seveda, pa nič zato. Če se ti mudi, da hitro ponudiš, daš v skrinjo za enih deset minut, drugače se pa hrani v hladilniku.
 
 
  |   
| _________________
 malen@
 
 
  |  |   
|  |   
|  |   
|  |  
 
|  | Poglej naslednjo temo
 Poglej prejšnjo temo
 Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
 Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
 Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
 Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 |  
 Powered by phpBB 
 © 2001, 2002 phpBB Group
 |